Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Uppdatering Dricksvatten Årnäs och Österäng.

2019-08-22

Götene Vatten & Värme uppmanar boende i Österäng och Årnäs att koka sitt dricksvatten. Detta efter att vattenprover indikerat att det kan finnas e-colibakterier i vattnet

På onsdagskvällen fick bolaget resultat från tisdagens provtagning av dricksvattnet från Årnäs vattenverk. De visade på indikation på misstänkt e-colibakterier, tarmbakterier, i vattnet.

Det innebär att allt dricksvatten som används för matlagning och dryck behöver kokas i minst tre minuter. Vatten kan dock fortfarande användas för tvätt, dusch och för toalett.

De som berörs av detta är alla som bor i Årnäs och Österäng och som är anslutna till det kommunala vattnet där.

Tankar med dricksvatten har under torsdagen körts ut i Årnäs och Österäng. I Årnäs finns det vatten att hämta vid lekplatsen och i en större tank på Thormansvägen 22 och i Österäng vid bygdegården.

Nya prover på dricksvattnet vid Årnäs vattenverk har under torsdagsmorgonen tagits ut och skickats till laboratoriet i Jönköping. Det tar en viss tid att analysera och få svar och provsvar från dessa analyser kommer imorgon (fredag) och ger då en indikationer på vart det lutar.

Restriktionerna på att koka vattnet kommer att släppas först då vi har prover tre dagar i rad som det inte finns någon indikation på e-colibakterier i vattnet. Det blir tidigast på söndag.

Med vänlig hälsning

GÖTENE VATTEN & VÄRME ab